Головна Новини Суспільство події Поліція проводить обшуки в мера Ірпеня та в Ірпінській міськраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція проводить обшуки в мера Ірпеня та в Ірпінській міськраді

Під час обшуків було вилучено документацію щодо виведення у 2023 році 17 млн грн з міського бюджету Ірпеня

2 травня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

Національна поліція у Київській області проводить обшуки за місцем проживання Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, начальниці відділу кадрів виконкому ІМР Тамари Халаім, головної бухгалтерки виконкому Христини Глужанець. Також у міську раду поліція принесла ухвали на виїмку документів. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомили в Ірпінській міській раді, пише сайт "Апостроф".

Поліція проводить обшуки в мера Ірпеня та в Ірпінській міськраді

Нацполіція. Фото з відкритих джерел

А матеріалі зазначається, що під час обшуків було вилучено документацію щодо виведення у 2023 році 17 млн грн з міського бюджету Ірпеня через нарахування завищених зарплат певному колу працівників виконкому.

"1 травня 2024 року Олександр Маркушин відсторонив свого першого заступника Андрія Кравчука, який є одним із головних свідків у кримінальній справі по розкраданню бюджету через зарплати. Кравчук дав покази по справі, де працівникам ради нараховувалися завищені зарплати і премії, які в подальшому готівкою передавалися Маркушину через Тамару Халаім. Вона особисто отримала 1 657 567 грн зарплати за 2023 рік. Крім організації зарплатної схеми, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин є фігурантом ще п’яти кримінальних проваджень", — йдеться в публікації.

За даними видання, "з виведених з бюджету коштів, зокрема, фінансувалася так звана неформальна “прес-служба” Маркушина, яку координувала співмешканка мера Юсупова Таїсія Валеріївна. Формальним приводом для комісії по відстороненню Кравчука стала заява депутата ІМР Артема Гуріна. Саме Гурін та члени його родини отримали 300 000 грн з міської програми для незахищених "Турбота".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини