Поліції дано команду знову жорстко контролювати носіння масок і обмеження проїзду в громадському транспорті

За результатами аналізу епідситуації по поширенню коронавірусу і темпів вакцинації, у всіх регіонах України обіцяють посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів

У порівнянні з минулим літом українці помітно розслабилися щодо дотримання протиепідеміологічних заходів і не дотримуються їх в більшості регіонів. У МОЗ в самий найближчий час обіцяють провести аналіз епідситуації з розповсюдження коронавірусу і темпів вакцинації, зробивши відповідні висновки. Підсумком цього аналізу буде посилення контролю за носінням масок в громадських місцях. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ зазначили, що носіння масок необхідно для стримування пандемії і контролю за ситуацією. Особливо це важливо в тих областях, де низький рівень вакцинації і є зростання захворюваності на коронавірус.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наголошує, немає причин говорити про те, що ситуація починає виходити з-під контролю, але тенденція до зростання захворюваності на коронавірус не може не насторожувати. Тому поліція в регіонах вже отримала відповідну вказівку від МОЗ і поліцейські знову будуть ставитися до дотримання протиепідеміологічних заходів з більш серйозною відповідальністю. Що стосується того, що саме повинні будуть контролювати правоохоронці, то це в першу чергу носіння громадянами захисних масок, режим самоізоляції і вимоги за кількістю пасажирів в громадському транспорті. Як відомо, практично у всіх регіонах ці вимоги останнім часом не дотримуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу. Приймати рішення доведеться оперативно.