Поліцейські розповіли, як не стати жертвою вуличних грабіжників

Правоохоронці радять не діставати на в людних місцях великі суми коштів та коштовності

Правоохоронці дали слушні поради українцям, як не потрапити на гачок вуличних злодіїв, зберігши при собі свої заощадження. Як передає видання "Коментарі", список рекомендацій представили в патрульній поліції Київської області.

Поліцейські розповідають, якщо люди дотримуватимуться певних правил, тоді своє майно вдасться зберегти, не допустивши, щоби злочинці ним заволоділи.

Перше правило - намагайтеся не "світити" там, де багато людей, свої коштовності, прикраси, великі суми грошей. Заздалегідь треба подбати про те, щоб на виду не діставати великі купюри. Друге правило – якщо ви йдете додому із великою сумою коштів, намагайтеся заздалегідь продумати свій шлях руху. Третє - якщо так вийшло, що вам потрібно йти по погано освітленій вулиці, то намагайтеся рухатися швидко і ближче до її середини. Четверте – уникайте того маршруту, де немає людей. П'яте – якщо виявили, що за вами хтось іде, постарайтеся одразу ж зайти в магазин чи аптеку. Шосте правило - якщо біля вас хтось зупинився на автомобілі та просити підказати дорогу, то відповідайте, дотримуючись дистанції. Сьоме – постарайтеся, щоб біля будинку вас хтось зустрів, а якщо побачили незнайомих людей біля під'їзду, то дочекайтеся, поки людина першою зайде в під'їзд або ви дочекаєтеся когось знайомого.

Правоохоронці також зазначають, якщо вам все ж таки не вдалося уникнути нападу, то відразу ж потрібно дзвонити 102, звертаючись за допомогою до поліції.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Нацполіції розповіли, з якого місяця поліцейські матимуть підвищені зарплати.