Показники COVID-госпіталізації ростуть: в МОЗ "беруть на олівець" перші 6 областей

Уже в шести регіонах країни епідеміологічні показники перебувають не в межах норми

Станом на ранок 14 вересня всі регіони України знаходяться в "зеленій зоні" адаптивного карантину. Проте, шість областей вже викликають тривогу в Міністерстві охорони здоров'я, адже там епідеміологічні показники перебувають на межі норми. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на дані Міністерства охорони здоров'я.

Серед тих областей, які найбільше викликають занепокоєння за рівнем госпіталізації хворих з коронавірусом: Вінницька, Волинська, Закарпатська, Львівська, Миколаївська та Одеська області. Якщо ж говорити окремо по кожній з областей, то у Вінницькій області суттєво збільшилася динаміка госпіталізації хворих на коронавірус. Зараз вона трохи вище 56%. Хоча раніше становила 37%. Викликає занепокоєння ситуація у Волинській області, де цей показник становить майже 65%. Хоча раніше коливався в межах 62%. Також в цьому списку Закарпатська область, де динаміка госпіталізації на рівні 55,6%. Зашкалюють показники госпіталізації у Львівській області. Зараз цей показник на позначці 84,6%. Хоча ще не так давно він був на рівні 70%. У Миколаївській області показник госпіталізацією майже 54%. Тут відзначається великий стрибок госпіталізації, тому як ще недавно він був на рівні 14%. Також серед областей, які викликають занепокоєння, Одеська область. Там показник дорівнює 57,5%.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров'я вважають, що допустима норма - до 50% госпіталізації. Все, що понад - це вже йде понад норму.

Читайте також на "Коментарях" - область на Заході перейшла в "жовту зону" - що буде з роботою шкіл.