Погода в Україні на перший день осені: які регіони заллє дощами

На всій території йтимуть дощі

На свято Знань погода не порадує ні школярів, ні їх рідних. На більшості територій країни прийдуть проливні грози та дощі, які супроводжуватиме сильний вітер. Вдень буде сіро та холодно.

В яких регіонах буде тепло, а в яких вітряно та прийде сльота, інформує Український гідрометцентр.

На сході дощу не буде. Маленький дощик пройде лише на Полтавщині. Вночі в регіоні від +12 до +14 градусів, вдень від +23 до +25 градусів, в Луганській і Донецькій областях до +26 +28 градусів.

На півдні буде хмарно, сонця мало, проте грози сюди не прийдуть. Нічна температура становитиме від +13 до +17 градусів, вдень очікується від +24 до + 27 градусів. У Криму сухо, без опадів. Вночі + 15 +17 градусів, вдень від +25 до + 27 градусів.

Півночі України не поталанило. На цю територію прийдуть грози, які вдень трохи зіпсують свято школярам. Холодно стане вночі. В північному регіоні від +11 до +13 градусів, вдень стовпчики термометрів покажуть від +22 до + 24 градусів.

Сльота, шквальний вітер, навіть, зливи будуть в західних областях країни. Окрім того, що будуть йти проливні дощі, ще й відчутно похолодає. Нічна температура коливатиметься від +11 до +13 градусів, вдень очікується від +17 до + 19 градусів.

Центральні території дощі оминуть стороною, хоч температура знизиться і тут. Вночі + 11 +14 градусів, вдень прогріється до +22 + 25 градусів.

В столиці в перший день осені вдень дощитиме, можливо докучатимуть і зливи. Вночі в столиці від +12 до +14 градусів, вдень від +21 до + 23 градусів.

Метеорологи стверджують, що проливні дощі з грозами перемістяться 2 вересня на центральні, південні та східні території. Стовпчик термометра буде опускатись тут до + 15 +20 градусів в денні години, до +10 + 14 градусів вночі.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що народний синоптик розповів, якою буде погода цієї осені.