Погода в липні: синоптик розповіла, яким буде кінець місяця

У липні українцям ще доведеться пережити різкий перепад температур

Погода у другій половині липня в Україні буде нестабільною, а українців чекають різкі перепади температури. Такий прогноз зробила професор Національної Академії наук, доктор фізико-математичних наук в області метеорології Вазіра Мартазірова, пише "Обозреватель".

Вже сьогодні на Заході синоптики Укргідрометцентру прогнозують сильні дощі, які можуть спровокувати повені. Водночас, на решті території України буде спекотно. Така нестабільна погода була характерна для початку липня і збережеться до кінця місяця.

"Травень, червень і липень проходять нетрадиційно. Наприклад, у перші дні липня було дуже спекотно - до +30 по Києву і вище. А вже до 8 липня денна температура різко впала до +21. За добу перепад - майже 11 градусів. Потім температура різко підвищилася до +32, але до вечора від спеки не залишилося і сліду, а перепад склав до 18 градусів за короткий проміжок часу. Це я наводжу приклад того, якими стали сучасні погодні умови. Температури зараз дуже нестійкі. У літніх днях ми бачимо осінні та весняні процеси", - каже синоптик.

До подібних коливань температури українцям слід звикнути, адже спровокували їх зміни клімату. Вони ж привели до того, що Україна почала страждати від пилових бур, сильного вітру і потужних злив.

У липні наступного різкий перепад температур очікується вже через кілька днів.

"Різке зниження температури відбудеться ближче до кінця місяця. Стовпчики термометрів можуть опуститися до +20 градусів. Високі температури ми очікуємо в серпні, хоча сильної спеки й не передбачається. А ось опадів буде мало", - прогнозує Вазіра Мартазірова.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, де в Україні похолодає вже сьогодні.