Погода на 20 травня в Україні: у яких областях не обійдеться без опадів

Українцям розповіли, якою буде погода цієї п'ятниці і в яких регіонах варто очікувати опади у вигляді дощу

Сьогодні, 20 травня, погода у більшості регіонів України буде по-справжньому теплою та комфортною. Але без дощів не обійдеться. Такі дані опублікував Український гідрометеорологічний центр.

Синоптики зазначили, що парасольки варто підготувати для мешканців північних регіонів країни. Дощ вдень може пройти на Волині, у Рівненській, Житомирській та Київській, Сумській та Чернігівській областях. На решті території України буде сухо та сонячно.

Найтепліше, за даними, буде на Заході, там стовпчики термометра піднімуться до +25...+27 градусів. А ось найхолодніше – на Сході. У середньому +17…+19 градусів синоптики обіцяють у Харківській, Луганській та Донецькій областях. У північних регіонах буде трохи теплішим, там температура повітря прогріється до +21 градуса.

Своїм прогнозом погоди також поділилася на своїй сторінці у Facebook народний синоптик Наталія Діденко. За її словами, ця п'ятниця буде справді теплою, а в західну частину країни прийде справжнє літо. Опади, за її прогнозом, також пройдуть лише на північному сході України, а на решті території переважатиме суха погода.

А ось у суботу, 21 травня, Діденко повідомила, що дощів побільшає, вони пройдуть практично скрізь, та ще й на додаток із грозами. Винятками стануть лише Одеська, Миколаївська та Херсонська області, а також Крим. А у неділю, 22 травня, варто підготуватися до похолодання, температура може впасти до +12…+18 градусів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нинішній клімат Києва – це клімат Херсона та Миколаєва десятки років тому: експерт про глобальне потепління.