Головна Статті Суспільство події Подорожі та коронавірус: чи варто планувати відпустку за кордоном у 2021 році
commentss Cтатті Всі новини

Подорожі та коронавірус: чи варто планувати відпустку за кордоном у 2021 році

Майбутнє туризму залежить виключно від того, чи зможуть лікарі «приборкати» пандемію коронавируса

16 січня 2021, 11:52 comments1400
Поділіться публікацією:

Туризм у всьому світі зараз залежить виключно від того, як надалі буде розвиватися ситуація навколо пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Разом з поширенням вакцин проти коронавірусу в різних країнах світу, зростає і надія на те, що туризм зможе відновитися в 2021 році.

Подорожі та коронавірус: чи варто планувати відпустку за кордоном у 2021 році

Туризм на фоні коронавірусу. Фото: Angelo Carconi/ЕРА

Згідно з найостаннішими даними Всесвітньої Ради з туризму і подорожей, опублікованими на початку листопада минулого року, обмеження на поїздки, викликані пандемією коронавірусу, відняли 4,7 трлн дол з глобального валового внутрішнього продукту тільки в 2020 році.

Правда, лікарі закликають дотримуватися карантинних обмежень, так як пандемія коронавируса поки ще дуже небезпечна для людей. За словами медиків, необхідно залишатися обережними, тому що: вакцини не ефективні на 100%; потрібні тижні, щоб створити імунітет (після другого уколу), мало що відомо про передачу коронавируса, навіть після вакцинації. Зараз існує думка, що в 2021 році ризики, пов'язані з коронавірусів, збережуться, але завдяки вакцинації як внутрішні, так і поїздки в інші країни стануть можливими.

Що ми знаємо, а що ні

Вакцини проти COVID-19, схвалені на сьогоднішній день як в США, так і в Європі, довели свою ефективність — це виключно безпечний, ефективний і найсильніший інструмент в боротьбі з пандемією. Тим не менш, є все ще невідомі фактори, особливо коли мова заходить про можливу передачу вірусу після вакцинації.

Це питання зводиться до одного пункту: клінічні випробування схвалених в даний час вакцин, в тому числі від Pfizer і Moderna, не включали регулярне ПЛР-тестування учасників дослідження. Без будь-яких даних про їхню здатність переносити вірус, є досить переконливих доказів тільки для того, щоб припустити, що вакцини призводять до 95% ефективному захисту від симптоматичної інфекції, каже доктор Крістін Енглунд, фахівець з інфекційних захворювань в Клініці Клівленда.

"Ймовірно, якщо ви вакциновані проти коронавируса, як, наприклад, проти вітрянки або кору, ви не зможете передати цей вірус комусь іншому, — пояснює Енглунд, додаючи, що немає ніяких відомих причин вважати, що COVID-19 або пов'язані з ним вакцини повинні вести себе по-іншому. — Я очікую, що це те, що ми побачимо, але ми повинні почекати, поки дослідження не доведуть це, перш ніж ми зможемо істотно знизити нашу пильність ".

Також існують і інші невідомі моменти.

"Побачити вакцину, яка ефективна на 95% — це чудові цифри, набагато краще, ніж ми коли-небудь очікували, — каже Енглунд. — Але у нас немає можливості прямо зараз дізнатися, у кого буде позитивна реакція на вакцин, а хто потрапить в злощасні 5% ".

колективний імунітет

Ще одна невідомість полягає в тому, що на сьогоднішній день дуже важливо забезпечити колективний імунітет.

"Загальний консенсус полягає в тому, що потрібно десь від 70% до 80% населення, що володіє імунітетом, щоб позбутися від ризиків, — каже доктор Скотт Вайзенберг, який одночасно є директором програми стипендій з інфекційних захворювань в Нью-Йоркському університеті та медичним директором університетської програми медицини подорожей. — Ми знаходимося на відстані багатьох місяців від цього, припускаючи, що вакцина дійсно усуває передачу і що люди отримують її ".

Вайзенберг вважає, що в кращому випадку, коли все йде правильно, що колективний імунітет може бути досягнутий в США десь цього літа — до затвердження простіших в поширенні вакцин. Хоча це малоймовірно.

"Вакцинація зараз залишається під великим питанням, — додає він. На його думку, Всесвітня Організація Охорони здоров'я назвала нерішучість щодо вакцин однією з найсерйозніших проблем.

"Ви можете говорити про колективний імунітет всередині держави, усередині невеликої громади або навіть всередині сім'ї, — додає Енглунд. — Отже, якщо все в кімнаті вакциновані, крім одного, ви повинні бути в змозі запропонувати більше захисту цієї людини ".

Ця визначна міркування для сімей, молодшим членам яких може знадобитися більше часу, щоб отримати право на вакцину, ніж старшим або більш схильним до ризику членам сім'ї. Відзначимо, в даний час схвалені вакцини ще не були протестовані або схвалені для дітей Управлінням з контролю за продуктами харчування і ліками США, що може перешкодити повітряних перевезень сімей з дітьми.

В 2021 році важливим фактором для подорожей стане не вартість відпочинку, а то, вакциновані чи ні люди, які вирішили провести відпустку за переділами своєї країни.

"Подивіться на поточний рівень інфікування в цій області і абсолютний охоплення вакцинацією цього населення-це дві дуже важливі речі", — каже Енглунд.

Не дивуйтеся, якщо це здасться вам нелогічним, додає Вайзенберг.

Наприклад, в Нью-Йорку, де 25% населення, як вважають, вже заразилися COVID-19, колективний імунітет може зажадати пропорційно меншої кількості щеплень, якщо раніше інфіковані люди зберігають еквівалентні антитіла.

"Ризик підхопити або поширити вірус насправді може бути відносно низьким, — каже Вайзенберг.

Небезпечними будуть залишатися поїздки до Кенії, так як в країні дуже низький рівень тестування на коронавірус і сьогодні дуже складно сказати про те, скільки людей насправді заразилися коронавірусів.

Еволюціонує визначення поняття "безпечне пересування"

Визначення безпечного подорожі буде змінюватися тиждень за тижнем, особливо в той час, як в деяких частинах світу спостерігається сплеск випадків, пов'язаних з відпускними поїздками і нові варіанти вірусу.

"Ви повинні враховувати проблеми, пов'язані з тим, відвідування громадських місць все ще буде нести небезпеку заразитися коронавирусной інфекцією, — каже Вайзенберг. Він сподівається, що американські центри з контролю і профілактиці захворювань в кінцевому підсумку будуть мати багаторівневі оповіщення для пунктів призначення, в залежності від місцевого ризику, в дусі попереджень агентства про кір. Він зазначає, що зараз хвороба все ще залишається дуже поширеною.

Доброю ідеєю може бути пошук даних про доступність лікарень (і особливо реанімаційних ліжок), перш ніж відправитися у відпустку в будь-якому місці, щоб переконатися, що місцева система охорони здоров'я ще не перевантажена.

Вайзенберг також вважає, що підвищення точності швидких тестів на антиген COVID -19 допоможе забезпечити безпеку в міру зростання мобільності; примітно, що нові вимоги США до в'їзду включають негативні результати тестів, навіть для тих, хто вже щеплений.

Раніше "Коментарі" писали, як зміниться туризм в 2021 році . Після майже року карантинних обмежень, локдаунов, відкриття кордонів і закриття, туризм готовий "відродитися" з рядом нових реформ і можливостей. У сфері послуг "нова норма" означає перехід до безконтактним сервісів. У перші місяці після зняття обмежень в конкретних країнах очікується нашестя туристів, які "зголодніли" з подорожей в умовах річної ізоляції. Основна проблема туризму 2021 року — крайність. Тривалий заборону на в'їзд в країну спровокує різкий потік туристів, коли обмеження будуть зняті, і, як наслідок, ймовірність неконтрольованого поширення вірусу з'явиться знову. Основним завданням туристичного бізнесу буде контроль над потоком іноземців, незважаючи на відкриття кордонів. Країни, що провалили цю місію, повісять на свою систему охорони здоров'я важкий фінансовий тягар, за який доведеться відповідати місцевим платникам податків.

Нагадаємо, серед цілей і планів Міністерства культури і інформаційної політики України на 2021 року є велика реставрація культурної спадщини, реалізація проектів "Туристичні магніти і туристичні маршрути" і реалізація просвітницької діяльності по медіаграмотності населення. Де реально може бути прорив, а де — "розпил" коштів і видимість діяльності — "Коментарі" розбиралися разом з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

sss

17 січня 2021, 02:16

СEKС Знакoмcтвa! Одинокие и Замужниe очень хoтят ceкca, здесь дают в попу и берут в рот, можешь убедиться сам----- http://bit.do/miase

Рита

16 січня 2021, 19:28

Ищешь горячих девушек для страстного общения? Тогда тебе сюда - https://cutt.ly/gjWcQWQ


Новини