План Москви провалився: яку заяву зробив В'єтнам після візиту Путіна

Днями до В'єтнаму прибув помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніел Крітенбрінк

В'єтнам вважає США своїм стратегічним партнером з економічних та інвестиційних питань. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ В'єтнаму Буй Тхань Шон, повідомляє "Vietnam Plus".

У матеріалі йдеться про те, що днями до В'єтнаму прибув помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніел Крітенбрінк. Він провів зустріч із главою МЗС В'єтнаму.

"В'єтнам готовий працювати зі США для просування всеосяжного стратегічного партнерства з метою ефективного, стабільного та змістовного розвитку на основі поваги до незалежності, суверенітету, територіальної цілісності та політичних інститутів один одного", - заявив після зустрічі Буй Тхань Шон.

У той же час, Крітенбрінк підтвердив відданість США підтримці "сильного, незалежного, самостійного та успішного В'єтнаму".

Цікаво й те, що Крітенбрінк прибув до В'єтнаму мене через добу після візиту туди російського диктатора Володимира Путіна. За результатами його візиту було підписано понад десять угод про двостороннє співробітництво у галузі освіти, медицини, енергетики, а також оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на критику США з приводу вторгнення РФ до України, В'єтнам привітав Путіна з офіційним візитом, наголосивши на своїх багаторічних відносинах з Росією. До цього в компліментах Путіну та Росії розходився північнокорейський диктатор Кім Чен Ин, влаштувавши справжнє шоу з нагоди візиту господаря Кремля. Чому саме зараз Путін здійснив ці візити? Які будуть їхні наслідки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.