Північна Корея заявила, що відкриє межі для туризму: яка причина

Північнокорейський режим почав послаблювати обмеження на кордоні близько року тому

Північна Корея вперше майже за п'ять років має намір відкрити свою країну для масового туризму. Країна дозволить в'їзд іноземцям після закриття своїх кордонів на початку пандемії COVID-19. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

ЗМІ, посилаючись на заяви двох великих туроператорів, зазначає, що вони отримали повідомлення від своїх партнерів у КНДР про те, що поновлення подорожей розпочнеться у грудні 2024 року. Компанія KTG Tours також опублікувала в соціальних мережах повідомлення, що відвідувачі зможуть виїхати до Самджіону з цієї зими.

Північнокорейський режим почав послаблювати обмеження на кордоні близько року тому, але не відкрився для туристичних груп. Вони, у свою чергу, були джерелом готівки для держави з мізерними валютними резервами.

"Ці туристи надавали кошти, які допомагали країні здійснювати транзакції за кордоном, тоді як вона залишається відрізаною від міжнародного банкінгу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала віспу мавп глобальною загрозою здоров'ю населення. Раніше Африканські центри контролю та профілактики захворювань класифікували хворобу як загрозу для африканського континенту.

14 серпня відбулося засідання надзвичайного комітету ВООЗ з мавпової віспи. Експерти дійшли висновку, що поточна ситуація в Африці потребує найвищого рівня попередження про віспу мавп на міжнародному рівні.

В даний час вірус мавпячої віспи переважно активний в Демократичній Республіці Конго. За даними ВООЗ у цій африканській країні з початку року було інфіковано понад 14 тис. осіб із них 450 із летальним кінцем від віспи мавп. Це захворювання спостерігається в ДРК з 1970 року, але останніми роками відбувається поступове зростання випадків. Поточний спалах викликаний вірусом під назвою clade 1b, який дуже заразний при тісному контакті, особливо серед дітей.