Питання про втрату безвізу з ЄС зняте, - Офіс президента

Незважаючи на те, що західні партнери були дуже стурбовані рішенням КСУ, питання про втрату безвізового режиму вдалося владнати

Президенту України Володимиру Зеленському вдалося налагодити питання про втрату бізвізу з Європейським Союзом після рішення Конституційного суду стосовно антикорупційного законодавства. Про це повідомили на офіційному сайті Офісу президента.

За даними джерела, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів, що після скандального рішення суддів КСУ від 27 жовтня, Офіс Зеленського отримав безліч дзвінків і повідомлень від західних партнерів України, які були дуже стурбовані цим рішенням суду.

За словами Жовкви, тепер питання про втрату безвізового режиму з ЄС закрите. Як стверджує заступник керівника, це сталося завдяки швидким і рішучим діям з боку президента України.

"Питання безвізу вдалося владнати завдяки тому, що Президент у той же день зібрав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України й за його результатами вніс до Верховної Ради відповідний проект розв’язання кризи", - сказав Ігор Жовква.

Він також зазначив, що зараз уряд напрацьовує найбільш оптимальний варіант виходу з тієї ситуації, в якій опинилася Україна у зв'язку з рішенням КСУ.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в КСУ заявили, що НАПК самоусувається від виконання своїх повноважень.