Після заяв Папи Римського УГКЦ отримала історичний шанс. Про що мова

Папа Римський Франциск остаточно вибрав сторону в російсько-українській війні, про це у Фейсбуці заявив голова ОУН Богдан Червак. Разом з тим, він вважає, що УГКЦ повинна скористатися унікальним шансом

Закликаючи до мирних переговорів з Росією, Папа Римський чудово розуміє, що "білий прапор" для України означатиме знищення української нації і держави шляхом кривавого терору, до якого вдасться РФ передусім щодо мирного населення України, заявив Богдан Червак.

На його думку, в такій ситуації Україна повинна діяти і, наприклад, відкликати свого посла із Ватикану.

"Більше не можна вдавати, що все "ок", або що Франциск "недостатньо поінформований",
- підкреслив голова ОУН.

При цьому він вважає, що УГКЦ отримала історичний шанс проголосити власний патріархат, а отже незалежність від Риму, про який так мріяв блаженніший Йосиф Сліпий.

Разом з тим, колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що Ватикан почав грати з вогнем і вчинив самопідпал.

"Сподіваюсь, більше ніхто не казатиме, що церква поза політикою. Бо це не так. Чим більше прихожан, тим політично впливовіша церква",
- додала Маляр.

Вона нагадала, що католицька церква налічує сукупно близько 1,3 мільярда прихожан по всьому світу. Тобто, за її словами, при своїх крихітних розмірах Ватикан має справжню міць і величезну владу, яка підкріплена колосальними людськими та матеріальними ресурсами у всьому світі. Тому Ватикан є великим політичним гравцем.

"Питання наразі у тому - чи це самостійна проросійська позиція Ватикану, чи він скоординовано з Заходом працює на противагу. Для чого противага? Щоб ми розуміли, що не все так однозначно. Офіційно Захід про це не зможе сказати",
- підкреслила Маляр.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Папа Римський потрапив в скандал, говорячи про те, що треба мати мужність "викинути білий прапор" і піти на переговори з агресором заради збереження життів.