Головна Новини Суспільство події «Пішла чутка, що на відкритому повітрі ніхто не захворіє»: Зеленський б’є тривогу через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

«Пішла чутка, що на відкритому повітрі ніхто не захворіє»: Зеленський б’є тривогу через коронавірус

На нараді у президента Володимира Зеленського обговорили, які додаткові заходи контролю мають вводити у регіонах через коронавірусну епідемію в Україні

27 червня 2020, 20:29 comments3250
Поділіться публікацією:

В Україні за останній місяць ситуація з коронавірусом значно погіршилася: якщо на кінець травня фіксувалося 300-400 лабораторно підтверджених випадків зараження на добу, то нині – 900-1000, а ще втричі зросла кількість тих, кого госпіталізують. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Пішла чутка, що на відкритому повітрі ніхто не захворіє»: Зеленський б’є тривогу через коронавірус

Через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19 президент України Володимир Зеленський зібрав на нараду не лише урядовців, а й керівників обласних державних адміністрацій і міських голів.

"В Одесі запрацювали клуби, зірки давали концерти, відкрили всі пляжі. Пішла чутка, що на відкритому повітрі ніхто не захворіє. Однак це неправда, — наголосив гарант. — Через усе це ситуація сильно погіршилася. Якщо раніше Одеса мала один з найкращих показників щодо поширення коронавірусної інфекції, то сьогодні кількість захворілих на добу значно вища. Ми впевнені, що таке може статися в усіх регіонах, де немає комунікації з людьми".

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, Одещина є яскравим прикладом того, що легковажне ставлення до правил призводить до стрімкого поширення коронавірусу.

"Якщо зараз не почати дотримуватися контролю, то ми матимемо ще гірший результат за два тижні", – додав міністр.

Більш того, Степанов заявив, що такими темпами доведеться говорити про готовність лікарень не лише другої, а й третьої хвилі. Поки у деяких областях заповнені 40-60% ліжок, однак з нинішньою динамікою – їх бракуватиме.

Додамо, що показник захворюваності коронавірусною інфекцією становить понад 50 осіб на 100 тисяч населення. Ще 10 днів тому було менше 40. Водночас летальність сягає 2,6%, що свідчить, впевнений глава уряду Денис Шмигаль, про високий рівень лікування. Прем’єр-міністр запропонував міським головам залучити муніципальні патрулі до роботи з відомствами, що здійснюють контроль, а також обмежити роботу нічних клубів з 22:00, поставити на жорсткий контроль муніципальний транспорт. Крім того, уряд просить регіони покращити інформаційну політику та допомогти навчальним закладам підготуватися до дистанційної роботи.

Нагадаємо, поліція перевірила пляжі, магазини та кафе: порушників карантину – сотні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини