Під Верховною Радою мітингують проти вакцинації від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)

Мітингарі вважають вакцинацію від коронавірусу черговим геноцидом народу

Сьогодні, 4 лютого 2021 року, біля Верховної Ради України зібрався численний мітинг антивакцинаторів. Учасники акції вимагають відмовитися від початку масової вакцинації від коронавірусу, а також зупинити розгляд одного із законопроектів, що передбачає початок щеплень. Новину повідомляють українські Telegram-канали, зокрема PavlovskyNews.

Мітинг вирішили організувати через те, що сьогодні народні депутати мають розглянути документ під номером 4142. Проект закону передбачає регулювання системи громадського здоров’я в Україні. Слід зазначити, що деякі його пункти стосувалися процесу вакцинації (не лише від коронавірусу). Так, зокрема, у разі відмови батьків від щеплення власної дитини, вони мають подати відповідну заяву (так звана "презумпція згоди на вакцинацію").

Разом із цим голова комітету ВРУ з питань здоров’я нації Михайло Радуцький кількома днями раніше повідомив, що після опрацювання із законопроекту №4142 були видалені деякі фрагменти.

"Крім того, з документа вилучили норми, які стосувалися щеплення. До комітету та безпосередньо депутатів надійшли численні звернення з цього приводу. Ми вирішили залишити в законодавстві чинні норми, що стосуються вакцинування", — написав політик у власному Telegram-каналі.

Втім, прихильники ідеї життя без вакцин все одно прийшли під стіни Верховної Ради. Зібрання ілюструє свою позицію багатьма плакатами із написами "Зупиніть геноцид", "Здоров’я моїх дітей — моя відповідальність", "Примус до медичного втручання — злочин", "Вакцинація = геноцид народу" тощо.

Тим часом в уряді, як уже інформували "Коментарі", зазначають, що масова вакцинація українців має розпочатися із понеділка, 15 лютого. Першими препарат від коронавірусу отримають медики, які рятують пацієнтів, хворих на COVID-19.