Під'їзд до одного з прикордонних КПП може бути ускладнено: причина заторів

На прикордонному мосту через Дністер розпочинаються ремонтні роботи: можливі затримки

Від сьогодні на прикордонному мосту розпочинаються ремонтні роботи. У зв’язку з цим можуть бути затори по дорозі з України до Молдови. Про це повідомляє Державна митна служба України.

З 10 жовтня на прикордонному мосту через річку Дністер, що є частиною міжнародного пункту пропуску "Могилів-Подільський – Отач", стартують ремонтні роботи. Вони триватимуть близько 10 днів і можуть спричинити ускладнення руху. У зв'язку з цим перевізників та громадян закликають враховувати можливі затримки при перетині кордону між Україною та Молдовою.

Читайте також: ЄС змінює правила перетину кордону: кому можуть відмовити у вʼїзді
Європейський Союз оголосив про зміни у правилах перетину кордону, які набиратимуть чинності з 10 листопада. Відтепер, замість традиційних штампів у паспорті, для ідентифікації пасажирів використовуватимуться технології сканування обличчя та відбитків пальців.

Нагадаємо, Польська сторона збільшує кількість обмежень при перетині кордону з боку України. Відбулось тимчасове закриття пункту пропуску. Також прикордонники зазначили, що за попередньою інформацією, будівництво майбутнього пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховіце” планують завершити цьогоріч. До громадян звернулися з проханням врахувати дану інформацію та обирати інші пункти пропуску для перетину кордону.

Крім того, “Коментарі” писали, що українці продовжують виїжджати за кордон. У Держприкордонслужбі повідомили, що з України за добу вибули 37 тисяч осіб. 23 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу в'їхали 35 тисяч осіб, 32 тисячі з них – громадяни України