Песимістичний прогноз МВФ для України і похорон Флойда: новини, які ви могли пропустити

Пандемія коронавірусу вдарить по українській економіці набагато сильніше, ніж передбачалося спочатку

Прогнози МВФ

Коронакриза українську економіку може обвалити набагато сильніше, ніж передбачалося спочатку. За прогнозами Міжнародного валютного фонду, ВВП України впаде на 8,2% в цьому році. Про це йдеться в заяві Фонду. Раніше експерти вважали, що падіння буде на рівні, максимум, 7,7%. Більш песимістичними стали і прогнози щодо того, як скоро українська економіка зможе відновитися. Тепер У МВФ вважають, що в наступному році економіка зможе піднятися лише на 1,1%. А ще через рік - на 3%.


Похорон Джорджа Флойда

У США попрощалися з Джорджем Флойдом, афроамериканцем, чия загибель під час затримання спровокувала хвилю протестів по всьому світу. Флойда поховали в його рідному місті Х'юстоні в Техасі. Церемонію кожен бажаючий міг подивитися онлайн. До кладовища тіло везли в позолоченій труні на катафалку, запряженому кіньми, повідомляє CNN. Родичі Флойда на похорон прийшли в білому одязі. З допомогою відеоконференції приєднався до церемонії і колишній віце-президент США Джо Байден. Нагадаємо, що Джорджа Флойда затримали 25 травня за нібито використання фальшивих грошей. Поліцейський застосував задушливий прийом і афроамериканець загинув. Після цього в США і світі не вщухають антиполіцейскі і антирасистські протести.


Фото: Reuters


Криголамний флот США

США планує побудувати власний криголамний флот для Антарктики і Арктики. Про це йдеться в заяві Білого дому. Президент Трамп уже зараз доручив розробити відповідну програму. Впровадити її в життя планують до 2029 року. Таким чином США планують безперервно перебувати у водах Арктики і Антарктики. Майбутній флот повинен складатися, як мінімум, з трьох важких криголамів і кораблів середнього класу. Трамп розпорядився порахувати, скільки коштуватимуть бюджету вони і їхнє подальше утримання. В полярному флоті США зараз є два важких криголама.


Безкоштовне тестування на коронавірус

Зробити тест на коронавірус абсолютно безкоштовно запропонували всім жителям Латвії. Пройти обстеження можуть навіть ті, у кого немає симптомів і хто не спілкувався з хворими з COVID-19. Про це пише Delfi. Щоб зробити тест, громадяни можуть звернутися до найближчої лікарні до 30 червня. Якщо ж є симптоми, пов'язані з коронавірусом, або інші захворювання, що не дозволяють прийти в медустанову, то необхідно зв'язатися зі своїм сімейним лікарем. З початку пандемії коронавірус в Латвії підхопили 1089 осіб. 26 з них померли.


Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що в Броварах під Києвом коронавірус почав косити вихованців дитячого садка.