Переведення годинників скасовано: як українці ставляться до нововведення

Більшість українців підтримує рішення про скасування переведення годинників.

16 липня Верховна Рада ухвалила закон, який скасовує переведення годинників на літній час. 261 депутат підтримав законопроєкт, який три роки розглядали у парламенті. Опитування Active Group показало, як на це рішення відреагували українці.

Згідно з соціологічним опитуванням компанії Active Group більшість українців позитивно або байдуже ставиться до скасування переведення годинника в Україні з зимового на літній час.

39,5% українців позитивно оцінюють рішення про скасування переходу на літній час. Крім того, 28,2% вказали, що повністю позитивно ставляться до цієї ініціативи. 21,7% українців зазначили, що їм байдуже до переведення годинників.

Повністю негативно до відміни переведення годинників ставляться 15,3% опитаних. Ще 15,1% вказали, що до скасування переходу з зимового на літній час ставляться більш негативно, ніж позитивно.

Ставлення українців до скасування переходу з зимового на літній час

Згідно з прийнятим законопроєктом українці востаннє переведуть годинники на зимовий час 27 жовтня 2024 року. Після цього переведення на літній час більше не буде.

Вперше офіційне переведення годинників в Україні було запроваджено в 1981 році для економії електроенергії. Згодом рішення було запроваджено постановою Кабміну у 1996 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат Олексій Гончаренко розкритикував скасування переведення годинників та назвав таке рішення нардепів "повним ідіотизмом". Посадовець створив петицію до Зеленського з проханням ветувати законопроєкт та пояснив, чому не підтримує рішення про скасування переходу на літній час.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, скільки українців вважає переведення годинника корисним.