Головна Новини Суспільство події Пенсії в Україні будуть стрімко скорочуватися: суми зменшаться
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії в Україні будуть стрімко скорочуватися: суми зменшаться

Причиною стала демографічна криза

27 січня 2021, 09:19 comments1154
Поділіться публікацією:

В Україні очікується стрімке скорочення розміру пенсій більш ніж в півтора раза до 2030 року, причиною стане різке зростання кризи демографії в Україні та збільшення кількості пенсіонерів. Про це повідомив глава Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв.

Пенсії в Україні будуть стрімко скорочуватися: суми зменшаться

Пенсія. Фото: Цензор

За словами Хромаєва, в найближчі десять років утворюється демографічна яма. Вона є наслідком зменшення числа найманих робітників, з зарплат яких йдуть нарахування ЄСВ для Пенсійного фонду першого рівня, а також збільшення кількості пенсіонерів.

Він сказав, що ніхто не може прогнозувати, що пенсія першого рівня не буде знижуватися, оскільки вона залежить від того, скільки працюючих людей відраховують кошти на пенсії та покриття витрат пенсіонерів, кількість яких зростає з кожним роком, а пенсія, відповідно, зменшується.

На сьогодні, пенсійний коефіцієнт заміщення становить 30%. Це означає, що людина, яка отримує тисячу доларів при виході на пенсію буде отримувати триста доларів. Станом на 20-30 рік цей показник знизиться з 30 до 20%.

За  таких вихідних показників впровадження другого рівня пенсійної системи дозволить отримувати пенсію у 200 доларів.

Хромаєв підкреслив, що в Україні необхідно впроваджувати другий рівень системи пенсій для створення додаткового ресурсу для пенсіонерів. Це означає, наприклад, що пенсіонер зможе отримати 300 доларів накопиченої пенсії та 300 державної.

Також в Україні планують повністю скасувати паперові трудові книжки, а всі дані перенести в єдині реєстри.

Раніше "Коментарі" давали інструкцію, як можна платити за газ менше.

Також читайте розгорнуті думки експертів про те, чи компенсує влада нові тарифи в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дан

27 січня 2021, 12:37

ИЗ РАЗГОВОРА:" Дядьку, чому у нас пенсiї по 80 долярiв, а зарплатнi по 250 доляр? - Мовчи! Так треба, ти що не знав, що ми вже не раби?"

Тамара

27 січня 2021, 10:07

Пенсіонерам ви можете зменшувати пенсію, які получають мізерні копійки, а зробити нормальні оклади - трутням, що доводять до банкрутства державні підприємства - нафтогаз( до збільшення цін на газ, електроенергію, воду...) міністрам, депутатам, суддям і іншим... яким держава платить захмарні зарплати, з податків працюючих громадян, а ви щей з високих зарплат не утримуєте у пенсійний фонд - ви зменшити не можете, ЗКОРОЧУЙТЕ ШТАТИ І СУДИ, ЇХ СТІЛЬКИ НЕ ТРЕБА І ЗАБЕРІТЬ УСІ ПІЛЬГИ У ДЕПУТАТІВ, МІНІСТРІВ, СУДІВ І ІНШИХ... ПОЗОР КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ! ЯКИЙ БЮДЖЕТ ВИТРИМАЄ ВАШІ ЗАРПЛАТИ! І КРЕДИТИ В МВФ БЕРЕТЕ ЇМ НА ЗАРПЛАТУ, А НАРОДУ УКРАЇНИ ТРЕБА ПОВЕРТАТИ ЦІ КРЕДИТИ! ОПУСТІТЬСЯ З НЕБЕС, ПОДИВІТЬСЯ В ОЧІ ЛЮДЯМ! В УКРАЇНІ ВІЙНА, РІК КАРАНТИНУ, КРУГОМ НІЩИТА, ВСІ ПІДПРИЄМСТВА ЗБАНКРУТІЛИ, ФОПІВ ДОВЕЛИ ДО ЗАКРИТТЯ... ЛЮДИ ГОЛОДУЮТЬ... А ЦІНИ ПІДНІМАЄТЕ НА ВСЕ...


Новини