Пальці диявола: на Львівщині знайшли рідкісного гриба (ФОТО)

Місцеві кажуть, що таких грибів там росте багато

На Львівщині знайдено рідкісного та отруйного гриба. Стало відомо, що він, який зовні нагадує морську зірку, занесений до Червоної книги. Про це повідомляють у Facebook-групі "Моя Старосамбірщина".

У повідомленні йдеться, що дивного гриба помітили під час фестивалю, що проходив на Львівщині.

"На підготовці до фестивалю на "Мшанецьких колибах" було знайдено рідкісного і дуже цікавого гриба Квітохвісник Арчера. Гриб занесений до Червоної книги і трапляється в Західній Україні", йдеться у дописі користувачки мережі.

У коментарях під фото користувачі соціальної мережі почали активно розповідати про цього гриба. Люди кажуть, що в цих краях він трапляється часто.

"Родзинки Закарпаття: диявольський гриб - схожий на морську зірку, але смердить, наче дохлий пес", "Цей гриб називається пальці диявола, ще такий гриб росте у Чехії, ми знаходили", "То колись був рідкісний, бо батьківщина цього гриба - Австралія. Гриб з великою швидкістю захоплює територію українських лісів, до речі, цей гриб вже виключений з ЧКУ",- пишуть учасники спільноти.


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на Рівненщині жінка знайшла велетенський гриб. На Рівненщині місцева жителька Світлана Наумчук знайшла у лісі велетенський білий гриб. Велетень заважив 1,8 кілограма. Стало відомо, що такий красень виріс на Березнівщині. У дописі повідомляють, що Світлана Наумчук, яка проживає на Рівненщині, виклала у мережу фото цієї знахідки. У коментарях під фото користувачі соціальної мережі дуже жваво обговорювали фото гриба. Хтось з користувачів щиро порадів за жінку та її трофей, написавши, що навіть не знали, що гриби таких розмірів можуть існувати у природі.