Головна Новини Суспільство події Очікуваної індексації пенсій може не статися: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Очікуваної індексації пенсій може не статися: у чому причина

У Кабміні натякнули, якщо Захід припинить допомогу: на пенсії гроші є, на індексацію може не вистачити

28 грудня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Уряд України може переглянути свої плани щодо того, щоб із 1 березня провести індексацію пенсій. Це станеться у разі затримки фінансової допомоги Заходу. Але на базову пенсію грошей вистачить. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Очікуваної індексації пенсій може не статися: у чому причина

Пенсії. Фото: з відкритих джерел

Міністр заявила, що пенсіонерам, які отримують пенсію за віком, не варто перейматися. За її словами, левова частка бюджету Пенсійного фонду формується за рахунок внутрішніх пенсійних надходжень, які забезпечують українські платники.

"Можливо, не вдасться, якщо будуть такі ризики, говорити про індексацію. Але базову пенсію буде виплачено, і на це кошти ми знайдемо", — уточнила міністр.

Водночас, Оксана Жолнович нагадала, що за рахунок міжнародної допомоги фінансуються соціальні виплати, зокрема, внутрішньо переміщеним особам.

"Але зараз Міністерство соціальної політики наприкінці року уклало угоду із Світовим банком майже на 2 млрд доларів, і ці кошти на перші місяці покриють нам базові соціальні витрати. Тож я впевнена, що люди не залишаться без необхідних коштів", — повідомила Жолнович.

Міністр також зазначила, що у разі проблем за допомогою Мінсоцполітики розширюватиме програми з міжнародними агенціями, які і зараз виділяють кошти.

Раніше "Коментарі" писали про те, що перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко повідомила виданню Financial Times, що Україні, ймовірно, доведеться відкласти виплату пенсій та зарплат державним службовцям, якщо ЄС та США не нададуть обіцяної фінансової допомоги на початку наступного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — фінансово-економічні підсумки 2023 року: з яким прогнозом Україна входить до 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини