Орбан вирішив діяти першим: прем'єр кличе Зеленського та Путіна на переговори

Прем'єр Угорщини Орбан ініціює "мирний" саміт Зеленського з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан ініціює проведення "мирного" саміту між президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Die Weltwoche.

Минулого тижня у Нью-Йорку за лаштунками Генасамблеї ООН Віктор Орбан провів "інтенсивні" переговори з лідерами Китаю та Бразилії, щоб ініціювати "мирний" саміт між Зеленським та Путіним.

"Орбан організував підтримку своїх планів загалом з боку п'ятнадцяти країн, "друзів світу". Наразі обговорюється місце проведення мирного саміту. Крім Угорщини, Китаю та Бразилії також візьмуть участь Франція та Швейцарія", - йдеться у публікації.

У статті наголошується, що керівництво Євросоюзу дратує поїздки Орбана за кордон. Політика звинувачують у перевищенні службових повноважень – він не може вести переговори від імені ЄС.

У свою чергу, сам угорський прем'єр вважає, що проводить дослідження, а не переговори.

"Орбан, схоже, сповнений рішучості завершити свої мирні переговори. Як він сказав (виданню – ред.), його мета – повернути європейцям активну роль та визначити курс перед виборами до США", – зазначає видання.

Автори матеріалу зазначають, оскільки Київ та Москва не роблять якихось конкретних кроків, щоб розпочати переговори, міжнародний тиск тепер має призвести до прориву для припинення вогню. Це, безперечно, було б переворотом.

Читайте також на порталі "Коментарі" - буквально днями Китай оголосив про створення платформи "Друзі світу", яка нібито спрямована на сприяння припиненню війни в Україні. Росія, швидше за все, використовуватиме її, щоб спробувати показати Україну, як не бажає сідати за стіл переговорів. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).