Орбан публічно закликав Трампа стати господарем Білого дому та повернути мир до Європи

Віктор Орбан вважає, що після обрання Трампа президентом США в Європі знову настане мир і припиниться війна в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, виступаючи на щорічній Конференції консервативних політичних дій (CPAC), звернувся до колишнього президента США Дональда Трампа із закликом знову стати президентом США. Орбан упевнений, що за Трампа в Україні не було б війни.

"Якби президент Трамп був президентом, війни не було б ні в Україні, ні в Європі. Пане президенте, містере Трампе, поверніться, поверніть Америці колишню велич, поверніть нам мир!", – заявив Орбан.

Трамп раніше казав, що "жахливих подій" в Україні не було б, якби він був президентом. У березні поточного року, виступаючи на мітингу в Техасі, він пообіцяв закінчити війну в Україні за 24 години, посадивши за стіл переговорів президента України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна.

Екс-глава Білого дому робив ще масу заяв про війну в Україні і навіть спрогнозував, що якщо й надалі продовжувати цю війну, то її підсумок виявиться сумним для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому набирає обертів дистанційна війна – що чекатиме далі від РФ та України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що можна сказати про китайську лінію поведінки в ракурсі російсько-української війни. Чи змінилася вона після березневого візиту Сі Цзіньпіня до Москви та його квітневого дзвона з Києвом? Чи слід вважати Китаєм підтримку резолюції Генасамблеї Організації Об'єднаний Націй про співпрацю між ООН і Радою Європи, де Росію прямим текстом називають агресором) якимось кардинальним кроком і сигналом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.