Окопна війна — це не нормально: нардеп запропонував, як покращити умови на Донбасі

Нардеп Сергій Рахманін запропонував, як покращити умови життя на Донбасі

Депутат Сергій Рахманін в ефірі "Гончаренко рулить" пояснив, що треба робити з підконтрольними Україні територіями Донбасу й як там покращити умови для мирного населення та військових.

По-перше, депутат наголосив, що Україні треба відмовлятися від Мінських домовленостей. Майданчик для переговорів й вирішення питань розмінування чи обміну полоненими звісно має залишитися.

Замість лінії розмежування треба зробити демілітаризовану зону. В цій зоні громадяни будуть захищені від стихійного поновлення бойових дій. По-друге, в цій зоні громадянам будуть надаватися медичні, адміністративні послуги, будуть створені нормальні умови життя. Крім того, в цій зоні зможе працювати миротворчий контингент. В розвиток Донбасу треба вкладати гроші і сили, переконаний політик.

Однак які інвестори захочуть щось будувати, якщо в будь-який момент може відбутися обстріл. Для залучення інвестицій й потрібна демілітаризована зона, яка дасть можливість вкладати гроші в розбудову звільнених територій Донбасу.

Україна має залучати й закликати іноземних партнерів не до обговорення Мінських домовленостей, а до на створення таких умов на підконтрольних територіях Донбасу і Луганщини.

"Треба замінити тимчасове перебування військових на постійну дислокацію на військових базах поблизу лінії розмежування. Військові мають жити в нормальних умовах, а не в окопах, бліндажах, вони мають нормально харчуватися. Створення демілітаризованої зони дозволить законсервувати цей процес на деякий час. Далі мають працювати дипломатичні і політичні сили над створенням тих умов, за яких буде можливо або проведення визвольної операції, або пошук дипломатичного шляху. Але ми живемо в ситуації, коли ми не боронимо державу й не звільнюємо території. Це окопна війна, коли люди сидять і чекають "прильоту". Це ненормально", - зазначає депутат.

Таким чином треба робити Україну привабливою для українців, які змушені знаходитися на окупованих територіях.

Як повідомляв портал, жителі Краматорська розповіли, що вони думають про можливий напад Росії.