Головна Новини Суспільство події Новий етап пом'якшення карантину: що змінилося для українців з 15 червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий етап пом'якшення карантину: що змінилося для українців з 15 червня

У понеділок в Україні розпочався новий етап пом'якшення карантину

15 червня 2020, 17:02 comments2562
Поділіться публікацією:

У понеділок, 15 червня, Україна перейшла на новий етап пом'якшення карантину, в ході якого дозволили переходити на територію тимчасово окупованого Криму з Херсонської області і частково відновили міжміське і авіасполучення. Про це повідомили у виданні "Країна".

Новий етап пом'якшення карантину: що змінилося для українців з 15 червня

Почали працювати всі КПВВ на кордоні між Кримом і Херсонською областю: Чаплинка, Каланчак та Чонгар. По приїзду з Криму в Україну не потрібно буде проходити обов'язковий двотижневий карантин, замість цього — письмову згоду на самоізоляцію, порушників якої оштрафують на 17 тисяч гривень.

Також з 15 червня Україна частково відновлює міжнародне повітряне сполучення і запустить пункти пропуску в аеропортах. Ще 12 червня Кабмін прийняв рішення відкрити останні аеропорти і повітряні ворота для іноземців, яким для в'їзду в Україну знадобиться страховий поліс на обсервацію і лікування у разі зараження коронавірусом.

По прильоту в Україну обов'язковий двотижневий карантин повинні будуть проходити тільки громадяни тих країн, де кількість активних хворих COVID-19 перевищує 40 осіб на 100 тисяч населення. Виняток для дипломатів, консулів, послів і членів їх сімей, водіїв та членів екіпажу вантажних, повітряних, морських, річкових і поїзних транспортних засобів, учасників ЗНО та одного супроводжуючого для кожного, а також громадян так званих "країн ризику", які не були на батьківщині в останні два тижні перед прибуттям в Україну.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що з 15 червня українці зможуть літати в Албанію і США без обмежень, у Великобританію з двотижневим карантином по прибуттю, в Туніс (з 27 червня) і Туреччину з тестуванням по прибуттю. З 1 липня можливо відкриття кордонів з Грузією, Грецією, Кіпром і Чорногорією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини