Нові погодні сюрпризи: яким буде початок червня

Погода найближчим часом принесе нові сюрпризи – будуть дощі з грозами і шквалами.

Погода в українських регіонах на початку червня прогнозується зі спекою. Також територію нашої країни в перші дні літа накриють дощі з грозами. Це прогнозує синоптик Наталія Діденко.

"Початок червня в Україні буде спекотним, із періодичними грозовими дощами", – зазначає Діденко.

Ще вона повідомила, що вже у середу, 29 травня, в частину наших регіонів прийдуть опади. Дощі з грозами і навіть шквали накриють південні території України. Локальні грозові дощі будуть йти в цей день в західних регіонах, до завершення доби середи дощова погода з опадами накриє всю країну.

"Температура повітря (29 травня – ред.) вирішить випендритися – найтепліше, ледь не до спеки, буде на півночі та сході, +26…+29 градусів, а найхолоднішою виявиться південна частина, +20…+24 градуси. У центрі передбачається +22…+26 градусів", – повідомила синоптик.

В столиці України в середу прогнозується локальний дощ, гроза. Вдень буде дуже жарко, стовпчик термометра підніметься до рівня +26…+28 градусів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024. Літо в нашій країні цього року може видатись спекотним, проте не рекордним. З однієї сторони, на це впливає стан океанів, а з іншої – планета зазнає впливу активної сонячної радіації.

Про це говорить завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух, інформує УНІАН. Метеоролог зазначила, що і за підрахунками, і за експертними оцінками, літо 2024 року в нашій країні може видатись спекотним.