Нові гранти для студентів: хто і як може отримати підтримку у 2024 році

Учасники НМТ минулих років не матимуть змоги отримати грант. Для отримання коштів потрібні результати цього тестування

З цього року студенти, які лише починають навчатися у вишах та платять за навчання, можуть розраховувати на нову допомогу від держави. Міністерство освіти запропонувало гранти, які допоможуть покрити витрати на навчання.

Заступник міністра освіти Михайло Вінницький пояснив, що ці гранти доступні лише для тих, хто здавав НМТ у 2024 році.

"Лише ті студенти, які склали іспит цього року, можуть претендувати на підтримку. Ті, хто складав його раніше, на жаль, не можуть брати участь у цій програмі", - сказав він.

Щоб отримати грант, важливо не лише добре здати НМТ, а й бути зарахованим до вишу цього року. Ті, хто вже навчався на іншій спеціальності або в іншому виші та хоче перевестися, не отримають грант.

"Вам потрібно вперше та повноцінно вступити до вишу на основі результатів нинішнього НМТ", - наголосив Вінницький.

Цього року в НМТ було чотири предмети, тоді як минулого року — лише три, що дозволило краще оцінити знання студентів.

Вінницький також уточнив, що якщо студент захоче перевестися до іншого вишу після першого курсу, грант перейде до нового навчального закладу разом із ним. Це дає можливість обирати, де навчатися, не втрачаючи при цьому державної підтримки

Читайте також на порталі "Коментарі" - Тепер студенти, які вступили на контрактну основу, можуть отримати гранти для покриття навчальних витрат через мобільний додаток "Дія". Нова програма, оголошена Михайлом Федоровим, віце-прем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій та міністром цифрової трансформації, обіцяє вплинути на українську систему освіти.