Нові докази у корупційній схемі: СБУ опублікувала перехоплені розмови

СБУ опублікувала нові докази хабарництва заступника міністра енергетики

Служба безпеки України оприлюднила нові докази у справі корупції, де фігурантом є заступник міністра енергетики. За даними слідства, чиновник вимагав хабар у розмірі 500 тисяч доларів за передачу гірничо-видобувного обладнання з прифронтових шахт.

За матеріалами справи, в обмін на велику суму грошей, заступник міністра пообіцяв підприємствам Львівсько-Волинського вугільного басейну сприяння в отриманні унікального обладнання, необхідного для видобутку вугілля. Це обладнання мало бути передане з територій, що зазнають військових дій, зокрема з Донеччини.

Важливістю нових доказів є перехоплені розмови, які чітко демонструють зловживання чиновником своїми повноваженнями. Це дозволяє слідству значно зміцнити справу проти нього.

Наразі четверо осіб, у тому числі згаданий заступник, затримані та чекають суду. Їм уже обрано запобіжні заходи, і вони знаходяться під слідством.

“Наразі всім їм обрано запобіжні заходи. Досудове розслідування триває. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, - йдеться в повідомленні СБУ

Читайте також на порталі “Коментарі” - Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро України за сприяння міністра енергетики Германа Галущенка викрили масштабну корупційну схему, організовану заступником міністра енергетики. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міненерго.