Низка областей готується перейти в "червону" зону: у Кабміні розповіли, чи зупинять громадський транспорт

Питання зупинки або функціонування громадського транспорту розглядає місцева комісія ТЕБ та НС

Останнє слово щодо того, функціонуватиме громадський транспорт чи ні в областях, які опиняться в "червоній" зоні карантину, приймає місцева комісія ТЕБ та НС. Центральна влада не буде виставляти рекомендації про те, щоб обмежувати функціонування міського громадського транспорту. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише "ТСН".

Ігор Кузін висловив думку, що заборона громадянам користуватися громадським транспортом більше шкодить, ніж допомагає в боротьбі з пандемією. Люди стають менш мобільними, з'являються нові труднощі, але це не впливає на епідеміологічну ситуацію в окремо взятому населеному пункті.

За словами головного санлікаря, потрібно звернути увагу на досвід інших країн, де зупиняли транспорт, коли був стрибок захворюваності на коронавірус, але це не давало якихось відчутних результатів. Водночас Кузін зазначив, уряд рекомендуватиме обмежувати кількість людей, які можуть перебувати в транспортному засобі під час перевезення. Чиновник зазначив, щоб не довелося зупиняти транспорт, важливо дотримуватися протиепідемічних норм.

Ігор Кузін підкреслив, в будь-якому випадку, головне рішення - зупиняти або не зупиняти, обмежувати чи не обмежувати роботу громадського транспорту має приймати місцева влада, відштовхуючись від показників захворюваності.

Також читайте на порталі "Коментарі" - через коронавірус на осінні канікули школярі йдуть по-різному. У деяких регіонах осінні канікули почнуться на тиждень раніше, тобто вже 18 жовтня.