Німці вирішили вбивати голубів жорстоким методом: як саме

Німці підтримали план зменшення кількості голубів через їх ловлю, забій палицями та остаточним скручуванням шиї.

У німецькому місті Лімбург пройшов референдум щодо плану боротьби з популяцією голубів. За його підсумками було прийняли рішення знищити понад кілька сотень голубів жорстоким способом - заманити птаха в пастку, схопити, а потім умертвити за допомогою "фахівця зі знищення міських голубів".

Міське голосування щодо суперечливого плану боротьби з голубами відбулось 9 червня. За його підсумками 53% жителів Лімбурга підтримали метод, який передбачає найняти спеціального працівника зі знищення голубів.

План передбачає, що спеціальний працівник має виманювати або заманювати голубів у пастки, оглушати їх ударами дерев'яної палиці, а потім ламати їм шиї. Мер Лімбурга Маріус Хан висловив здивування результатами голосування, однак наголосив, жителі скористалися своїм правом приймати рішення.

На такий план зменшення популяції голубів різко негативно відреагували зоозахисники. Критики підкреслюють, що знищення голубів не є ефективним розв'язування проблеми. Вони стверджують, що популяція голубів швидко відновлюється і може навіть збільшитися після таких дій. Прикладом є Базель у Швейцарії, де, попри винищення великої кількості голубів, їх популяція залишалася стабільною.

Згодом у Базелі змінили підхід та почали роз’яснювати містянам про шкідливість годування голубів, а також встановили спеціальні горища, з яких регулярно видаляють яйця голубів. В результаті за чотири роки популяція птахів скоротилася вдвічі. Подібний метод використали в німецькому Аугсбурзі де місцева організація стежить за голубами та замінює нові яйця на фіктивні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Індії випустили на волю голуба, який кілька місяців був ув'язнений через підозру в шпигунстві.

Також "Коментарі" писали про словацького політика, який випустив голуба в Європарламенті та побажав миру Україні та Росії.