Неформальні переговори США та РФ: ЗМІ дізналися, чому стурбований Київ

Українська влада побоюється, що неформальні переговори США та РФ пов'язані з членством України в НАТО

Офіційний Київ стурбувався через повідомлення у ЗМІ про зустріч колишніх американських чиновників із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Переживання української влади виникли через те, що такі переговори можуть призвести до послаблення підтримки України з боку США. Як передає портал "Коментарі", про це пише "NBC News", цитуючи заяву представника української влади.

Неназваний український чиновник заявив, що Київ "уважно стежить за публікаціями та коментарями про таємну зустріч", а також повідомленнями про те, що "подібні кулуарні консультації між громадянами США та Росії відбувалися і в інших частинах світу".

"З огляду на час появи цих матеріалів у ЗМІ напередодні Вільнюського саміту, постає питання, чи не пов'язана якимось чином жорстка позиція Вашингтона на запрошення України до НАТО з цими кулуарними консультаціями", – йдеться у заяві.

Напередодні телеканал "NBC News" повідомив, що група колишньої високопоставленої американської влади провела неформальну зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у квітні цього року, щоб "закласти основу для потенційних переговорів щодо припинення війни в Україні".

За даними ЗМІ, учасники переговорів поінформували про їх зміст адміністрацію президента США Джо Байдена. Та пізніше заявила, що не санкціонувала такі таємні зустрічі і не підтримувала їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи може Захід схилити Україну до переговорів - про що говорять консультації США та РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію для нашого видання.