Не тільки одні уколи: Pfizer готується випускати таблетки від коронавірусу

Випробування проводитимуться на 1140 дорослих, яким не потрібна госпіталізація

Фармацевтична компанія Pfizer анонсувала фінальну стадію випробувань на людях таблеток від коронавірусу. Пероральний препарат прийматимуть пацієнти з симптомами коронавірусу. Як передає видання "Коментарі", за інформацією Reuters, в дослідженнях візьмуть участь 1140 дорослих, які мають симптоми захворювання на коронавірус, але при цьому не мають потреби в госпіталізації.

Якщо випробування пройдуть успішно, то незабаром у продажу можуть з'явиться таблетки PF-07321332, які буде рекомендуватися приймати, коли людина відчула перші симптоми зараження COVID-19.

Головне завдання препарату - блокувати розмноження COVID-19, що точно нівелює важку стадію захворювання і дозволить перехворіти швидко і в легкій формі. Спочатку таблетки будуть використовуватися в екстрених випадках і тільки, якщо буде доведено їх ефект і безпека - надійдуть у продаж. На сьогоднішній день в США отримав схвалення лише Ремдесівір, який вводять пацієнтам внутрішньовенно для лікування COVID-19.

Також читайте на "Коментарях" - вчені наблизилися до завершальної стадії інактивованої вакцини від коронавірусної інфекції TURKOVAC. Влада Туреччини запевняє, якщо випробування пройдуть успішно, і вакцина не буде поступатися іншим вакцинам провідних виробників. То вже до кінця цього року масова вакцинація TURKOVAC може початися в Туреччині.

Читайте на "Коментарях" - влада Італії чекає до 15 вересня, перш, ніж оголосити про масову вакцинацію всередині країни. Обов'язкова вакцинація від коронавірусу торкнеться всіх, якщо за час, що залишився, не отримають щеплення мінімум 80% італійців.