"Не-таке" літо: синоптик розповіла, якою буде погода цими вихідними

У східних, південно-східних і деяких центральних регіонах України 5-6 червня очікуються дощі

Прийдешні вихідні обіцяють бути в Україні досить різноманітними в плані погодних умов. За словами української синоптикині Наталки Діденко, приазовський циклон, який контролює дощову прохолоду останні кілька днів, продовжить впливати на нашу країну — але не так інтенсивно.

Як повідомила спеціалістка в особистому Telegram-каналі, у суботу, 5 червня, істотних опадів варто очікувати жителям східного і південно-східного регіону, окремих центральних областей, а також Прикарпатті та в самих горах. За словами Діденко, туристам, які зібралися досліджувати гірські стежки, слід бути дуже уважними.

Більшість північних регіонів, а також Волинь, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Вінницька та майже вся Черкаська області прийдешню суботу повинні провести без дощів — хіба що з короткочасними. Схожа погода очікується і в Миколаївській та Одеській областях.

А ось у неділю, 6 червня, періодично дощитиме практично на всій території країни. Синоптикиня зазначає, що в окремих регіонах такі опади можуть супроводжуватися грозами і серйозними поривами вітру.

Втім, є і хороші новини — температура повітря стане більш схожою на літню. За словами Діденко, в середньому на вихідних в Україні буде від 18 до 23 градусів тепла. Винятком може стати лише схід країни в суботу — там стовпчики термометрів опустяться трохи нижче (+15...+19 °С).

Попри те, що дощ навряд чи омине стороною столицю в цей уїк-енд, Наталка Діденко обіцяє комфортне тепло в межах +20 градусів.

А ось з понеділка, після відносного затишшя, Україну знову накриє затяжними дощами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який погодний прогноз для українців роблять метеорологи на весь майбутній червень.

Також на порталі ви можете дізнатися, яким в плані погоди буде літо-2021. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.