Не буде щеплення - не буде грошей: що розповіли в МОЗ про ситуацію з освітянами

У Міністерстві охорони здоров'я вирішили відправити школярів на канікули

Ті вчителі, що не отримали дві дози, будуть відсторонені від роботи на період карантину та локдауну. Однак освітяни не тільки не працюватимуть, й сидітимуть без грошей. Про це повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, що вчителі входять до Переліку професій, які отримати обов'язкові щеплення вакциною для того, що надалі працювати. Відсторонюватимуть вчителів від роботи з 1 листопада. Тим, кого відсторонили, заробітну плату не виплачуватимуть.

Державна комісія з питань ТЕБ і НС 12 жовтня вирішила рекомендувати школам піти на канікули з 18 жовтня в усіх областях, адже епідемічна ситуація з коронавірусом погіршується в країні, хворіють діти й освітяни.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що вже чимало зареєстровано шкіл, що змушені були перейти на дистанційне навчання через те, що захворіли діти та вчителі. Тому в Міністерстві вирішили відправити школярів на канікули.

За даними на 11 жовтня одне щеплення вакциною від COVID-19 зробили 84% працівників освіти. У топі областей з найвищим показником вакцинації - Миколаївська, Харківська, Луганська, Донецька.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, 7% шкіл наразі навчаються на дистанційному навчанні. Станом на 11 жовтня на канікули пішли 24 школи.

Як повідомляв портал "Коментарі", на осінні канікули школярі йдуть по-різному в кожному регіоні. З 18 жовтня на канікули підуть школярі Черкас, Харкова, Івано-Франківська, Вінниці, Хмельницького, Херсона, Сум. З 25 жовтня тижневий відпочинок від уроків чекає школярів Львова, Дніпра, Миколаєва, Полтави.