Не бояться пострілів: мешканці Херсона та Мелітополя виганяють окупантів (ВІДЕО)

Російським військовослужбовцям вдалося окупувати Херсон та Мелітополь, але жителі міст вийшли на мітинг та вимагають, щоб солдати покинули місцевість

Жителі тимчасово окупованих Херсона та Мелітополя демонструють свою мужність і виходять на мітинги, показуючи російським військовослужбовцям, що не хочуть їхнього "звільнення" та вимагають покинути їхні міста.

На сторінці"Суспільне. Херсон" з'явилися фотографії, де видно, що десятки жителів Херсона вийшли на мирну акцію, щоб показати військовим РФ, що Херсон - це Україна. Містяни зібралися на центральній площі міста.

Генштаб ЗСУ опублікував на своїй сторінці у Facebook відео, де видно, як люди тримають українські прапори та не бояться протистояти супротивнику.

"Незламна Фортеця Херсон демонструє всьому світу: "Херсон - це Україна"! Назавжди!", - йдеться у повідомленні.

Жителі захопленого Мелітополя (Запорізька область) також не стояли осторонь і вийшли на акцію протесту проти російських військових із синьо-жовтими прапорами. На відео, опублікованому на Telegram-каналі "Уніан", видно, як місцеві вийшли назустріч супротивнику та намагалися прогнати їх із місцевості. Містян не зупинили навіть попереджувальні постріли у повітря.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що мужність жителів окупованих міст, ймовірно, увійде у світову історію.

Нагадаємо, що у місті Херсон загарбники зайняли офіс ТРК "Суспільне мовлення: Херсон". Голова облдержадміністрації Геннадій Лагута зазначив, що отримав інформацію, що рашисти через канали зв'язку мають намір поширювати дезінформацію про нібито капітуляцію та підписаний мирний договір з Росією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що війська РФ відмовилися схвалити "зелений коридор" у Херсонській області.