Названо країну, яка наступною може пережити найпотужніший землетрус

Сейсмологи прогнозують найсильніший в історії Греції землетрус

Грецькі дослідники озвучили невтішний прогноз, що Грецію найближчим часом очікує сильний в історії країни землетрус: передбачають магнітуду 8,5 бала. Це сильніше, ніж у Сирії та Туреччині.

Константинос Синолакіс та Костас Папазакос вивчили історію сейсмічної активності у Греції та землетрусу в Туреччині та Сирії. Місцевим ЗМІ один із дослідників повідомив, що незабаром Греція постраждає від катаклізму не меншої сили. За словами Синолакіса, найсильніші землетруси відбуваються в країні раз на 600 років.

"Останній великий землетрус на Криті стався в 1403 році, і, за моїми оцінками, такі землетруси відбуваються кожні 600-800 років. Ми вже знаходимося на порозі землетрусу силою близько 8,5 балів за шкалою Ріхтера", – зазначив Синолакіс.

Костас Папазакос, доктор Університету Аристотеля у Салоніках, погодився з таким невтішним прогнозом. Він також згадав про частоту землетрусів у Греції, проте зазначив, що наступного часу точно передбачити неможливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" - жахливий землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей, кількість смертей продовжує стрімко зростати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – наступний тиждень, враховуючи наближення роковин широкомасштабного російського вторгнення в Україну, обіцяє бути більш ніж гарячим у всіх сенсах. У тому числі інформаційним. Що відбувається зараз на цьому фронті? Які важливі тенденції видно, де ми краще атакуємо, де слід зміцнити позиції? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.