Назріває скандал між ЗСУ та Укрпоштою: все через 23 лютого

У ЗСУ виступили із заявою

Збройні Сили України виступили проти ідеї "Укрпошти" презентувати поштові марки 23 лютого. Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

Так, ЗСУ заявили, що "висловлюють рішучий протест проти обрання "Укрпоштою" дати 23 лютого для презентації та першого погашення поштових марок під назвою "Збройні Сили України. Сухопутні війська".

"23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії, - йдеться у повідомленні Генштабу. - Тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних Сил України та їх найбільш чисельного виду – Сухопутних військ".

Зазначається, що дата презентації цього випуску марок не була погоджена з керівництвом Збройних Сил України.

Замість 23 лютого "Укрпошті" запропонували іншу дату – 14 березня. Щоби приурочити презентацію до Дня українського добровольця.

Відзначимо, що з боку "Укрпошти" зауваження і пропозицію від ЗСУ ще не прокоментували.

Крім того, варто додати, що на сайті "Укрпошти" зазначена орієнтовна дата випуску поштових марок, присвячених Сухопутним військам, 26 лютого.

Нагадаємо, нещодавно Мережа обговорювала скандал з порушенням "мовного" закону в кафе в Дніпрі. Так, в одному із закладів продавчиня відмовилася обслуговувати клієнтку державною мовою. Жінка так і не зрозуміла українське слово "тістечко", заявивши, що краще вчитиме французську, а Дніпро – "завжди було російським містом". Клієнтка звернулася з цього приводу до Уповноваженого із захисту державної мови. Відомо, що після інциденту продавчиня, яка не знає української мови, була звільнена.