Наводили "Шахеди" на стратегічні об’єкти: що загрожує чоловікам, які працювали на РФ

СБУ затримала агентів, які допомагали ворогу атакувати об’єкти ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки України успішно викрила двох агентів, які коригували удари російських дронів по військових об’єктах та енергосистемі на півночі країни. Як стало відомо, двоє молодих мешканців Києва, 17 та 21 років, працювали на російську розвідку дистанційно, отримуючи вказівки від представників військової розвідки РФ.

Агенти використовували свій автомобіль для переміщень Київщиною та Чернігівщиною, де вони шукали позиції радіолокаційних станцій українських сил, що відповідають за захист повітряного простору. Також чоловіки фіксували результати ворожих атак на енергетичні об’єкти. Для цього вони ховали мобільні телефони з камерами в замаскованих коробах біля ліній електропередач, щоб залишатися непоміченими.


Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних, СБУ вилучила мобільні телефони з доказами їхнього зв’язку з російською розвідкою.

“На основі зібраних матеріалів, обом затриманим пред’явлено підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Старшого з агентів додатково звинувачують за ч. 1 ст. 304 ККУ, оскільки він залучав неповнолітнього до злочинної діяльності”, - йдеться в повідомленні СБУ.

Обидва затримані наразі перебувають під вартою, і їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Служба безпеки України та Національна поліція затримали сімох осіб, які підпалювали військові автомобілі та залізничні об’єкти в Одеській, Дніпропетровській і Черкаській областях. За даними слідства, затримані виконували завдання російських спецслужб, використовуючи для підпалів легкозаймисті речовини. Після скоєння злочинів вони знімали відео і відправляли їх російським кураторам.