Нардеп: тепер до газової кризи плюс ще одна

Україна опинилася на порозі ще однієї кризи

Нещодавно проявилася ще одна проблема влади. Як виявилось, на складах українських ТЕС не вистачає вугілля. Його просто не завезли. І Україна опинилася на порозі ще однієї кризи. Тепер на додачу до газової кризи ми отримаємо і кризу на ринку тепла та електроенергії. Як передає видання "Коментарі", таку думку у себе у Facebook висловив нардеп 7-го та 8-го скликань ВР Олег Медуниця.

"Оскільки на ТЕС не вистачає вугілля, влада Зеленського вирішила використати можливість імпорту з Росії та Білорусії. Знайшли на кого покластись. Державний "Енергоатом" уже викупив усі обсяги, які можуть імпортуватись в Україну. І влада Зеленського хоче компенсувати нестачу вугілля, а відповідно й електроенергії, саме шляхом імпорту. Майже 15% всього обсягу електроенергії, що споживається Україною, може бути імпортовано з Росії та Білорусії", – зазначив нардеп.

Він додає, тепер наші споживачі замість того, щоб фінансувати український видобуток вугілля, працю українських енергетиків, роботу наших енергокомпаній, фінансуватимуть в економіку сусідніх Росії та Білорусії. Це, звичайно, дуже прикрий факт. І відповідальність за всю цю ситуацію повністю лежить на владі, яка не встигла вчасно завезти вугілля.

Олег Медуниця наголошує, тут не все просто і цією слабкістю України, до якої привели помилки Зеленського в державному управлінні, одразу скористалася Росія. З 1 листопада Росія заборонила експорт вугілля до України на наші ТЕС. Згодом прогнозовано союзна ним Білорусь скасувала всі аукціони з продажу електроенергії. Таким чином влада Зеленського затягнула на шиї країни енергетичний зашморг, і наші вороги неодмінно цим скористаються.

"Тепер виживання країни залежить від зимових температур чи Зеленському доведеться торгувати національними інтересами із північним диктатором", – резюмував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олег Медуниця вважає, що в державі необхідно запровадити надзвичайний стан.