Нардеп розповів про блокування мобільного зв'яку працівниками ТЦК під час мобілізації

Сергій Євтушок заявив, що працівники ТЦК блокують мобільний зв'язок під час мобілізації.

Народний депутат ВО "Батьківщина" Сергій Євтушок заявив, що працівники ТЦК під час своєї роботи нібито використовують засоби радіоелектронної боротьби. За його словами, таким чином співробітники ТЦК блокують мобільний сигнал військовозобов'язаних, яких доставляють до військкомату.

Сергій Євтушок в коментарях "Новини.LIVE" розповів про ряд звернень від громадян, які розповідають про застосування засобів РЕБ працівниками ТЦК під час виконання мобілізаційних заходів.

"Ряд звернень про те, що десь зупиняють, вмикають якісь засоби радіоелектронної боротьби, щоб людина не змогла нікуди подзвонити. Силоміць затискають і затягують в бусік і везуть в ТЦК. Через 2-3 години людина вже проходить ВЛК і вранці вже перебуває на полігоні", - говорить Євтушок.

За словами народного депутата, мета таких дій нібито спроба завадити військовозобов'язаному зателефонувати адвокатам чи родині.

"Є випадки, що в машині на яких пересувається ТЦК вмонтовані системи, які блокують мобільний сигнал. Це для того, щоб людина не змогла нікуди подзвонити. Не могла повідомити ні родичів, ні адвокатів, що з нею вчиняють неправомірні дії", - розповів Сергій Євтушок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат Олексій Гончаренко розкритикував діяльність ТЦК та закликав забрати з системи військових.

Також "Коментарі" писали про випадок у Львові, коли вручена на вулиці повістка врятувала життя чоловіку. Під час перевірки на ВЛК у нього було виявлено небезпечну хворобу, однак одна таблетка на день дозволить йому мати шанс на повноцінне життя.