Головна Новини Суспільство події Напередодні саміту БРІКС: у чому Росія переконуватиме партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Напередодні саміту БРІКС: у чому Росія переконуватиме партнерів

Росія прагне запустити нову платформу для міжнародних платежів

сьогодні, 15:03
Поділіться публікацією:

Росія на саміті БРІКС, який має відбутися в Казані наступного тижня, намагатиметься переконати партнерів у необхідності створення альтернативної платформи для міжнародних платежів. Головна мета створення цієї платформи – стійкість від санкцій Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Reuters".

Напередодні саміту БРІКС: у чому Росія переконуватиме партнерів

БРІКС. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, Володимир Путін прагне зробити БРІКС, до якої увійшли Єгипет, Ефіопія, Іран та ОАЕ, а також Бразилія, РФ, Індія, Китай та Південна Африка, потужною противагою Заходу у світовій політиці та торгівлі.

Саміт, який пройде 22-24 жовтня у Казані, Москва подає як доказ того, що зусилля Заходу щодо ізоляції Росії провалилися. Москва хоче, щоб інші країни разом із нею перебудували світову фінансову систему і покінчили з пануванням долара США.

Головним моментом у спробі позбавитися американської валюти — створення нової платіжної системи, заснованої на мережі комерційних банків, пов'язаних один з одним через центральні банки країн БРІКС.

Система використовуватиме технологію блокчейн для зберігання та передачі цифрових токенів, забезпечених національними валютами. Це, у свою чергу, дозволить легко та безпечно обмінювати ці валюти, минаючи необхідність доларових операцій.

У Росії вважають, що вирішить проблеми з врегулюванням торгових платежів, навіть із такими дружніми країнами, як Китай, де місцеві банки побоюються, що можуть потрапити під вторинні санкції США.

Читайте на порталі "Коментарі" — Сербія розглядає міжнародне об'єднання БРІКС серйозною альтернативою Євросоюзу. Більше того, країна відправить на майбутній саміт у Казані РФ свого представника. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю німецькому виданню Berliner Zeitung зробив сербський віце-прем'єр Олександр Вулін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини