Напад на ветерана у Смілі: у МВС відреагували

Вулична розправа над військовим: ветерана побили в Смілі, справа на контролі МВС

У місті Сміла, Черкаської області чоловік напав на колишнього учасника бойових дій, викликавши широкий громадський резонанс та реакцію з боку національної поліції. Глава Міністерства внутрішніх справ України прокоментував ситуацію, назвавши її "ганебною" та заявив про негайне відкриття кримінального провадження.

“Ганебна ситуація у Смілі. Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені”, - написав Ігор Клименко в своєму Телеграм каналі.

Міністр також зазначив, що перші результати розслідування вже на столі у вищого керівництва поліції. Окрім того, було ініційовано службову перевірку місцевих поліцейських щодо їх дій чи бездіяльності на момент інциденту.

“Голова Нацполу доповів мені про перші результати та розпочату службову перевірку щодо дій (чи, вірніше, можливої бездіяльності) місцевих поліцейських. Щодня Україна протистоїть жорстокому ворогу завдяки хоробрості наших Сил оборони та безпеки, всіх наших воїнів. І кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути”, - розповів Глава Міністерства внутрішніх справ України.


Раніше “Коментарі” писали, що керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відреагував на побиття військовослужбовця у Смілі. Народний депутат заявив про необхідність особистого контролю міністра внутрішніх справ та генерального прокурора над цим інцидентом.

Нагадаємо, що останнім днями в соціальних мережах поширили відео за участі колишнього військового. Подія сталася 3 вересня неподалік села Ротмістрівка, коли між двома водіями виник конфлікт.