Нацгвардії передали новий вертоліт Airbus для бойових завдань (ФОТО, ВІДЕО)

Ця гвинтокрила машина стала вже п'ятою в цьому році, яку МВС отримало за контрактом з Airbus Helicopters

Національної гвардії передали новий вертоліт Airbus. Про це повідомив Арсен Аваков, передає пресслужба МВС України.

За інформацією джерела, МВС отримало новий вертоліт французького виробництва - Н-225. Ця гвинтокрила машина стала вже п'ятою в цьому році, яку Міністерство внутрішніх справ отримало за контрактом з Airbus Helicopters. Повідомляється, що вертоліт буде використаний підрозділами Національної гвардії при виконанні бойових завдань.

Також глава МВС зазначив, що контракт з компанією "Airbus Helicopters" на поставку 55 вертольотів успішно виконується і вже до кінця цього року Україна отримає 28 машин в рамках формування та розвитку Системи авіаційної безпеки Міністерства внутрішніх справ.


Для довідки: Єдина система авіаційної безпеки та захисту МВС від французької компанії-виробника вже отримала чотирнадцять вертольотів:

• два - Н125 для Державної прикордонної служби України;

• два - Н145 для Національної поліції України;

• десять - Н225 - шість одиниць для ДСНС і чотири для Національної гвардії України.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Україна отримала новий французький вертоліт H225 Super Puma. Він був переданий в Державну службу України з надзвичайних ситуацій. Новий H225 призначений для проведення аварійно-рятувальних операцій. Він оснащений лебідкою і потужним прожектором, який призначений для проведення пошукових операцій в нічний час доби. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також сайт інформував про те, що в Україні розробляють свій перший безпілотний літальний апарат вертолітного типу. За словами розробників ударний безпілотник зможе нести на своєму борту ракетне озброєння і мати досить велику вантажність і габарити. В цьому році вже планується провести перші льотні випробування.