Головна Новини Суспільство події НАБУ повідомило Омеляну про підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ повідомило Омеляну про підозру

НАБУ заявило про повідомлення екс-міністру інфраструктури про підозру, Володимир Омелян каже, що має виступати свідком

19 червня 2020, 13:57 comments1197
Поділіться публікацією:

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили колишньому міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну про підозру у нанесенні державному бюджету збитків на 30,5 млн грн. Про це свідчить повідомлення прес-служби НАБУ.

НАБУ повідомило Омеляну про підозру

Колишньому топ-посадовцю інкримінують ч.2 ст.211 Кримінального кодексу України ("Видання службовою особою нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах").

Повідомляється, що колишній міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення усіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Однак один із цих зборів – адміністративний – є дохідною частиною держбюджету. Тож, наголосили в НАБУ, змінити його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.

Зазначається, що Міністерство фінансів України виступало проти зменшення усіх портових зборів, наголошуючи, що зменшення саме адміністративного збору спричинить недоотримання доходів в бюджет країни. У НАБУ кажуть, що Мінфін про це неодноразово інформував міністра інфраструктури.

"Рішення екс-посадовця про зменшення портового (адміністративного) збору призвело до ненадходження до державного бюджету у 2018 році 30,4 млн грн: з очікуваних 203,5 млн грн отримано 173,1 млн грн. Ці дані підтверджені Держаудитслужбою та судовою експертизою", — йдеться у повідомленні відомства.

У свою чергу, Омелян відреагував на дії правоохоронців на своїй сторінці у Facebook.

"Незважаючи на те, що мене було запрошено на допит у якості свідка, детектив НАБУ намагається вручити мені підозру, що зменшення портових тарифів і зборів призвело до скорочення доходів державного бюджету і я (хоча це було колегіальне рішення Кабміну) завдав збитків державі", — написав він.

Нагадаємо, в ДБР пояснили, чому прийшли з обшуками до Омеляна. Так, обшук у будинку екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна співробітники ДБР влаштували рано вранці близько тижня тому.

Раніше експерти спрогнозували, чи зможуть довести справи Володимира Омеляна, до якого ДБР з'явилося з обшуком, і п'ятого президента України Петра Порошенка до вироку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини