Головна Новини Суспільство події На заробітки в Польщу: куди беруть українців під час карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

На заробітки в Польщу: куди беруть українців під час карантину

Офіційно на заробітки в Польщу під час карантину приїхало майже 130 тисяч українців

8 червня 2020, 11:01 comments1731
Поділіться публікацією:

За місяць кількість українських заробітчан, які приїхали в Польщу під час карантину, зросло в три рази. Найбільше робочих рук з України зараз потребують сільське господарство, логістика і харчова промисловість. Про це пише видання Rzeczpospolita.

На заробітки в Польщу: куди беруть українців під час карантину

Карантин не став перешкодою для українських заробітчан. Їх так само чекають у Польщі. При чому зараз потреба в робітниках особливо зросла.

"Якщо брати логістику, сільськогосподарську галузь і харчову промисловість, то попит на заробітчан з-за кордону зараз вищий на 20%, ніж, скажімо, було у минулому році. Разом з тим, у сфері ресторанного і готельного бізнесу потреба під час карантину впала до мінімуму", — розповів керівник агенства з працевлаштування іноземців Анджей Коркус.

Кількість українців, які побажали виїхати на заробітки в Польщу, також стрімко росте. Якщо ще в квітні, за даними польських прикордонників, в країну в'їхало 34 тисячі українців, то вже у травні таких було майже в три рази більше — 94 тисячі. Анджей Коркус пояснює це тим, що польська економіка почала оживати після карантину. До того ж у розпалі сезонні роботи, зокрема, на фермерських господарствах, куди завжди охоче беруть українців.

При цьому, зараз у Польщі все ж офіційно працюють на 300, а то й 400 тисяч менше українців, ніж було в аналогічний період у минулому році. Експерт з працевлаштування Кшиштоф Інгльот каже, що на те є дві причини. По-перше, це обов'язкова вимога до заробітчан пройти двотижневий карантин по приїзду в Польщу. Найчастіше жити цей час працівник повинен за свої гроші. По-друге, податки, які роботодавець повинен заплатити за трудового мігранта, зросли майже втричі порівняно з 2019 роком.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, коли Польща планує повноцінно відкрити кордони для українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rp.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини