Головна Новини Суспільство події На якому місці Україна в рейтингу найсильніших армій світу
commentss НОВИНИ Всі новини

На якому місці Україна в рейтингу найсильніших армій світу

Українська армія посіла 22 місце в Global Firepower Index

29 січня 2022, 18:20 comments1124
Поділіться публікацією:

В січні 2022 року США опублікувало новий рейтинг найсильніших армій світу Global Firepower Index  під назвою "2022 Military Strength Ranking" (Рейтинг військової сили 2022 року). В цьому рейтингу українська армія піднялася на 22 сходинку.

На якому місці Україна в рейтингу найсильніших армій світу

Українська армія піднялася у рейтингу найкращих армій світу, фото з відкритих джерел

В 2021 році Україна посідала 25 місце, тепер же наші Збройні сили не поступаються армії Польщі, Греції, Норвегії, Білорусі, Молдови, Словаччини, Угорщини, Румунії, Швеції та Швейцарії. Відповідно до оновленого рейтингу, підвищився "індекс сили" (PwrIndx) Збройних Сил України з 0,4457 в 2020 році до 0,3266 — в 2022 році.

Також наша держава покращила свої позиції, порівняно з 2021 року в рейтингу сильних армій серед країн Європи та піднялася на шосте місце з 35.

Під час складання Global Firepower Index оцінюють 50 характеристик. Серед яких кількість військових, технічна оснащеність, суми державного фінансування на потреби військовослужбовців, застосування технологій, логістика. Тобто все, крім наявності ядерної зброї.

Всього в списку 140 країн світу. В першій трійці країн з найсильнішими арміями — США, Росія та Китай. Франція на сьомому місці, Британія — на восьмому місці. Туреччина, Іран, Пакистан, Бразилія та Італія обігнали в рейтингу потужності збройних сил Німеччину, яка посіла 16 місце. Першу 20 закриває Саудівська Аравія, 30-ку — Північна Корея. На 140-му місці — армія Бутану.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти прокоментували російсько-український конфлікт та розповіли, що не так із переговорами в Парижі й що робити Києву. У контексті позиції Німеччини щодо не постачання зброї в Україну, блокування нашого шляху до НАТО (почалося ще в 2008 році, на Бухарестському саміті), відстоювання "Північного потоку-2", присутність цієї країни Нормандському форматі видається більш вигідною РФ, ніж Україні.

На якому місці Україна в рейтингу найсильніших армій світу - фото 2
На якому місці Україна в рейтингу найсильніших армій світу - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини