На Україну насуваються 2 циклони: коли в країну прийдуть люті морози й сильні опади

Вже за кілька днів в Україну почне знову заходити арктичний холод, будуть морози

Погода в українських регіонах завтра, 5 січня, передбачається волога, з опадами. На Україну насувається два циклони, які стануть причиною змін в погоді.

Ще до обіду антициклон повитісняє дощі із західних, центральних та південних регіонів країни. Такий прогноз озвучила синоптик Наталія Діденко.

"Завтра (5 січня – ред.) дівчата-циклони, Annelie та далека Brigitta, під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду. Дощ та мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюди, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади з заходу, центру та півдня", – описує ситуацію з погодою у п’ятницю синоптик.

Діденко оприлюднила карту, де можна побачити насування циклонів Annelie та Brigitta на територію українських регіонів.

Прогнозистка зазначає, що в південних регіонах 5 січня можливі сонячні прояснення.

"Температура повітря упродовж дня буде високою, вона становитиме від +2 до +9 градусів. На півночі нашої країни буде свіжіше – там стовпчики термометрів показуватимуть від -3 до +2 градусів",- прогнозує Діденко.

В Києві 5 січня прогнозуються опади - місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах стане слизько.

"Температура повітря упродовж п'ятниці буде дивною. Бо вночі буде від 0 до +3 градусів, а вдень від 0 до -2 градусів морозу. Тому надвечір ожеледиця зміцніє", – зазначає Наталка Діденко.

Ще синоптик повідомила, коли до України прийде суттєве похолодання. Як стверджує її попередній прогноз, з 7-го січня в регіони України знову повернеться арктичний холод, найсильнішими морози найбільше прогнозуються на Сумщині та Чернігівщині.

"Проте вже з 11-го січня знову температура повітря почне підвищуватися", – додає Діденко.

При цьому ще один прогнозист Станіслав Щедрін передбачає, що 7-8-9 січня нашу країну накриє справжня зимова холоднеча.

"У південних центральних, південно-західних та східних областях вдарять сильні снігопади та потужні хуртовини, а на заході, півночі та північному-сході країни ще й температура повітря знизиться до -10…-15 градусів, вночі подекуди й до -18…-20", – оприлюднив свій прогноз Станіслав Щедрін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яка погода буде в Україні у січні 2024