Головна Новини Суспільство події На Рівненщині знайшли рекордно великий бурштин
commentss НОВИНИ Всі новини

На Рівненщині знайшли рекордно великий бурштин

Такі екземпляри дуже рідкісні

30 грудня 2021, 01:00 comments1124
Поділіться публікацією:

На Рівненщині знайшли найбільший в Україні камінь бурштину. Його вага становить понад 5 кілограмів, він входить до десятки найбільших бурштинових каменів світу. Про це повідомив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль у Facebook.

На Рівненщині знайшли рекордно великий бурштин

Бурштин - фото з відкритих джерел

За словами чиновника, знахідку було зроблено на Рівненщині на родовищі Володимирець-Східний. Коваль зазначив, що такі екземпляри дуже рідкісні. Зараз вага найбільшого бурштину у світі становить понад дев'ять кілограмів, він зберігається в музеї природознавства в Берліні. В Україні до цієї знахідки найбільшим бурштином вважалися зразки масою 1930 та 1040 грамів.

Раніше в польській печері Конюшня вчені знайшли найдавніше з відомих науці ювелірних прикрас. Це підвіска із слонової кістки, якій понад 41,5 тис. років.

Нагадаємо, на Рівненщині в райцентрі Володимирець для туристів відкрили офіс-музей "Бурштиновий шлях". Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА. Музей включає кілька експозицій, які розповідають туристам про весь процес з моменту видобутку бурштину і до перетворення його на цінний продукт. Крім того, відвідувачам можуть запропонувати участь у своєрідному квесті, який дає туристу можливість самостійно добути собі камінчик та провести всі необхідні роботи з рекультивації землі.

В результаті турист отримує свідчення легального шукача бурштину у копальні музею. Крім цього, в офісі-музеї будь-який турист зможе отримати всю необхідну інформацію про туристичні маршрути та культурні події Рівненської області українською, польською та англійською мовами, а також там допоможуть вирішити побутові питання, пов'язані з проживанням та харчуванням туристів у бурштиновому районі області. .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини