На крісло представника НОК претендує депутат від проросійської ОПЗЖ

ЗМІ називають Кошляка фігурантом так званої справи Корбана

Колектив Федерації дзюдо Дніпропетровської області висунув кандидатуру Михайла Кошляка на посаду голови відділення Національного олімпійського комітету України у Дніпропетровській області. Як передає видання "Коментарі", про це повідомила прес-служба Дніпропетровської обласної Федерації дзюдо.

Зазначається, що кандидатуру Кошляка висунули під час засідання Президії Федерації дзюдо Дніпропетровської області 7 листопада 2022 року. Кошляк, крім керівництва Федерацією, також є депутатом Дніпропетровської обласної ради від проросійської та вже забороненої в Україні партії ОПЗЖ.

За інформацією видання "Бабель", Кошляк відомий тим, що був фігурантом так званої справи Корбана за фактом організації злочинного угруповання. Йому вручили підозру та утримували під вартою у СІЗО доти, доки сам Геннадій Корбан не пішов на угоду зі слідством. Примітно, що захисником Кошляка тоді був діючий заступник голови ОП Андрій Смирнов.

Кошляка та Смирнова, згідно з декларацією чиновника, пов'язують тісні буквально "фінансово-родинні" зв'язки.

Два роки тому Смирнов, наприклад, декларував отримання позики у розмірі 9,8 млн. грн. від Ольги Астіон – матері скандального екс-депутата Дніпропетровської облради Василя Астіона. А Михайло Кошляк доводиться Ользі Астіон сватом.

Нагадаємо, нещодавно дочка Кошляка Єлизавета виступила з хамськими нападками українською мовою і заявила про "утиски російськомовних".

Читайте також на порталі "Коментарі" - війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.