Головна Новини Суспільство події На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО)

Лідером терористів був бойовик із Сирії

11 лютого 2021, 13:07
Поділіться публікацією:








В Київській області правоохоронці затримали терористів-ісламістів. Викриті злочинці належать до міжнародної терористичної групи "Ісламська держава". Про інцидент повідомляється на офіційному сайті Служби безпеки України.

На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО)

Осередок в Києві очолював бойовик із Сирії. Фото: СБУ

Як зазначають співробітники СБУ, осередок ІДІЛ на Київщині формувався із 2019 року. Саме тоді до України під фальшивим іменем прибув сирійський бойовик, який знаходиться у розшуку в країнах Східної Європи. Терорист знаходив однодумців-іноземців і всіляко допомагав їм переїхати до України.

Затримані злочинці займалися виготовленням підроблених паспортів, що підтверджують громадянство України та Російської Федерації. Частина осіб із ліквідованого СБУ осередку є членами "Ісламської держави", які й досі не відійшли від справ у терористичній організації. Вважалося, що в Україні їм вдасться сховатися від правосуддя на певний час. Утім, як свідчать вилучені листи, чоловіки планували повернутися до Сирії, щоб знову воювати.

На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4
На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5
На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО) - фото 6
На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО) - фото 7

Загальне слідство дозволило правоохоронцям з’ясувати дев’ять ймовірних місць перебування терористів. У результаті проведених пошуків були вилучені екстремістська література, символіка "Ісламської держави". значна кількість іноземної валюти та банківські картки, а також записники, у яких йшлося про фінансові перекази до Сирії. Не обійшлося і без зброї: в арсеналі "київських ісламістів" знайшлися 8 гранатометних пострілів, вибухонебезпечна речовина із тротилом та граната Ф-1.

Як інформують в СБУ, розслідування проводиться за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. Затриманих підозрюють у створенні терористичної групи чи терористичної організації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові днями арештували агента ФСБ РФ. Чоловік намагався дістати секретні дані, що стосуються військових розробок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини