На Банковій пояснили, чому переговори України та РФ йдуть важко

Переговори відбуваються постійно в онлайн-форматі

Переговори між Україною та Росією про припинення бойових дій не припиняються ні на день, вони відбуваються постійно в онлайн-форматі. Але здебільшого про їх результативність поки що говорити не доводиться, бо українська делегація стоїть на позиціях, де Україна не готова поступатися. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю українським журналістам розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник голови ОП зазначив, якщо говорити лаконічно, то переговори між українською та російською делегаціями не припиняються. Вони ідуть постійно. При цьому Подоляк визнав, що переговори просуваються до свого логічного завершення – виходу на якісь домовленості з великими труднощами. Почасти так відбувається через те, що Україна має низку принципових позицій, за якими не має наміру поступатися.

Михайло Подоляк підкреслив, що ключові позиції, від яких Україна не готова відступати, були раніше озвучені президентом Володимиром Зеленським уже "неодноразово". Президент дав зрозуміти, які позиції можуть обговорюватися та прийматися рішення після діалогу, а які не можуть бути предметом для розмов.

Зазначимо, президент Зеленський заявив, що часом переговори між Україною та Росією супроводжуються скандалом. Від цього вони проходять дуже повільно, але все ж таки просування крок за кроком є.

Читайте також на порталі "Коментарі" - війна в Україні вже триває 28-й день. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, до чого за цей час вдалося вийти Україні та чи є шанс, що за підсумками переговорів може настати мир.